T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Young Solar Challenge in Heusden

Geplaatst op 21 februari 2019

In 2018 heeft het d’Oultremontcollege, één van de partners in het Platform Techniek De Langstraat, voor het eerst deelgenomen aan de Young Solar Challenge. Een evenement waarbij jongeren tussen de 14 en 17 jaar zelf een zonneboot bouwen en hiermee gaan racen.

Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek en dit op een leuke en interactieve manier te laten gebeuren door ze zelf een zonneboot te laten bouwen. Op deze manier komen ze niet alleen in contact met techniek, maar ook nog eens met innovatie en duurzaamheid. Bovendien spelen teamwork en tactiek ook een belangrijke rol. Voor sommige jongeren is dit evenement niet alleen een interessante ervaring, maar vinden ze ook hun roeping in de wereld van de techniek. Young Solar Challenge is dus een leuke en leerzame manier om jongeren iets mee te geven voor een toekomst in de techniek. Niet alleen de jongeren, maar ook leraren zijn enthousiast over de Young Solar Challenge. Het aantal deelnemende scholen groeit jaarlijks.

Eind 2018 heeft gemeente Heusden een gesprek gehad met de Young Solar Challenge. Zij willen op 14-15 juni 2019 een zonnebootrace organiseren in de haven van de vesting Heusden. Klik hier voor meer informatie 

Gemeente Heusden ondersteunt dit geweldige initiatief met een mooie bijdrage aan dit evenement, omdat dit evenement qua doelstelling goed past bij de doelstelling van het Platform Techniek de Langstraat: jongeren op een leuke manier in contact brengen met techniek.