T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Camera in beeld

Geplaatst op 24 april 2019

Waar liggen de opsporingsmiddelen voor de politie en hoe helpt u mee om de pakkans te vergroten? Met het programma Camera in Beeld van de politie. Deelname kan belangrijk zijn, ook uw deelname!

Bij veel opsporingsonderzoeken zoals inbraken, overvallen, vermissingen enzovoort, blijkt iedere keer maar weer hoe belangrijk het is om snel te weten waar de opsporingsmogelijkheden liggen.

Eén van die mogelijkheden is het gebruikmaken van aanwezige camera’s, maar dan moet je wel weten waar ze hangen en van wie ze zijn. Daarom heeft de politie het programma Camera in Beeld ontwikkeld. Door camera’s op vrijwillige basis te registreren kan de politie beschikken over extra “ogen”. Voor alle duidelijkheid: De politie beschikt niet over livebeelden en kijkt dus ook niet live mee, dat is Live view. De politie wil alleen weten wie de eigenaar is van een camera, hoe lang worden de beelden bewaard en wat ziet de camera.

Op de toegangswegen van bedrijvenparken worden steeds vaker camera’s geplaatst. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van ANPR camera’s. Ook door op uw bedrijvenpark gevestigde bedrijven wordt steeds meer gebruik gemaakt van camera’s.

De vraag van de politie aan u is om in overweging te nemen alle camera’s op uw terrein aan te melden bij ‘Camera in Beeld’. Parkmanagement meldt alle collectieve camera’s aan.

Klik hier om uw camera’s aan te melden!

De politie kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om op het juiste moment over de juiste middelen in de opsporing te beschikken en bedankt u voor uw medewerking!