T 0416 24 17 77 E info@parkmanagementwaalwijk.nl

Fietsstimulering op snelfietsroutes: eerste stappen gezet

Geplaatst op 3 april 2018

Gemeenten en provincie werken samen aan de realiseren van snelfietsroutes. Het werkgeversplatform Ons Brabant Fietst ondersteunt hen bij het opstellen van fietsstimuleringsplannen en het eerste contact met werkgevers. De plannen voor Tilburg-Waalwijk en Eindhoven-Helmond zijn inmiddels vastgesteld en het proces bij Uden-Veghel, Cuijk en Waalwijk-’s-Hertogenbosch is opgestart.

Gemeenten in Noord-Brabant werken hard aan het realiseren van snelfietsroutes. De eerste drie bestuursovereenkomsten zijn getekend, en daarnaast hebben diverse gemeenten de intentie uitgesproken een route te gaan ontwikkelen. Tegelijkertijd met de opstart van de aanleg van de routes, worden ook de eerste stappen gezet om ook het fietsen op deze routes te stimuleren.

Snelfietsroutes update

Voor routes Waalwijk-Tilburg en Eindhoven-Helmond zijn de fietsstimuleringsplannen inmiddels goedgekeurd en kunnen we verder met het betrekken van werkgevers. En bij Uden-Veghel en Waalwijk-’s-Hertogenbosch starten we nu het proces met gemeenten en werkgevers om tot deze stimuleringsplannen te komen. Ook gaan we aan de slag met fietsstimulering in het Brabantse Cuijk, vanwege de provinciegrens overstijgende snelfietsroute Cuijk-Mook-Nijmegen.

Meer weten over de snelfietsroutes, kijk eens op de website van Ons Brabant Fietst.

Bron: Brabant Mobiliteitsnetwerk