T 0416 24 17 77 E info@parkmanagementwaalwijk.nl

Ontbijtsessie over fietsen

Geplaatst op 31 oktober 2019

Denk mee over verbetering mobiliteit op De Havens

Carpoolen, met het openbaar vervoer reizen of kiezen voor een auto met weinig of geen uitstoot of op de (elektrische)fiets… We reizen allemaal naar ons werk dus drukte op de weg en vermindering van CO2-uitstoot gaat iedereen aan. De afgelopen maanden is in het kader van het project ‘Bedrijventerrein Haven veilig en aantrekkelijk’ een aantal plannen voorbereid om de mobiliteit te verbeteren. Eén daarvan is het veranderen van het reisgedrag van de eigen werknemers.

Reisgedrag werknemers
Minder auto’s zorgen voor een snellere doorstroming en een betere bereikbaarheid, zeker tijdens de spits. Maar zonder aandacht voor betere voorzieningen en het verbeteren van het imago van fietsen naar het werk lukt dat niet. Het Brabants Mobiliteits Netwerk (BMN) heeft al enkele ondernemers op De Havens gesproken over mogelijke verbetering van de bereikbaarheid, onder andere door te werken aan het reisgedrag van de eigen werknemers. Uit de verkennende gesprekken blijkt tot nu toe dat de fiets een belangrijk thema is bij heel veel bedrijven. Meerdere ondernemers op De Havens willen hiermee aan de slag.

Ontbijtsessie over fietsen
Op 5 november is er een ontbijtsessie in Waalwijk (van 8 tot half 10) waar bedrijven op de Havens, onder leiding van Bo Bos namens het BMN, dieper in gaan op de fiets voor het woon/werkverkeer en de diverse regelingen en mogelijkheden die er zijn. Voor werkgevers zijn er diverse mogelijkheden fietsen naar het werk aan te moedigen met voorzieningen en regelingen. Op de agenda staat verder: waar kunnen wij als ondernemers samen in optrekken en hoe kan de provincie hier in bijdragen? De locatie is bij de Gemeente Waalwijk, Taxandriaweg 6 Waalwijk. Iedereen die wil aansluiten kan zich aanmelden via: bo@brabantmobiliteitsnetwerk.nl

Meer weten over Het Brabant Mobiliteitsnetwerk?
Kijk op
https://www.brabantmobiliteitsnetwerk.nl/