T 0416 24 17 77 E info@parkmanagementwaalwijk.nl

Tilburg-Waalwijk Logistieke Hotspot van Nederland

Geplaatst op 11 april 2019

Tilburg en Waalwijk draaiden altijd mee in de top en staan na dertien jaar op nummer 1 als Logistieke Hotspot van Nederland. Mediaplatform logistiek.nl maakte donderdagavond de uitslag van de jaarlijkse verkiezing bekend.

Het panel van 34 logistieke experts gaf meer (voorkeurs)stemmen aan regio Tilburg-Waalwijk. Tilburg-Waalwijk liet daarmee Venlo-Venray (nummer 2) en West-Brabant (nummer 3) achter zich. De verrassing van dit jaar is regio Almere-Lelystad-Zeewolde, dat stijgt van plaats 12 naar 4.

Het panel geeft regio Tilburg-Waalwijk de hoogste waardering op de criteria beschikbaarheid van voldoende personeel en de medewerking van de overheid en de gemeentes bij het faciliteren van nieuwe logistieke bedrijvigheid. Er was een lage score op het criterium beschikbaarheid van bouwgrond, panden zijn schaars geworden in Tilburg en Waalwijk.

De hotspot-ranglijst wordt ook bepaald door de aanwezigheid van goede infrastructuur, bereikbaarheid van logistieke knooppunten en motivatie van medewerkers. Ook de mate van afhandeling van orders uit webshops (nationaal en internationaal) en de geschiktheid voor nationale distributie-activiteiten worden beoordeeld.