T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Vraag & Antwoord – COVID-Teststraat Waalwijk

Dankzij het inrichten van deze teststraat kunnen we gezamenlijk ons steentje bijdragen aan de doorgang van de economie. Als bedrijf kunt u vouchers bestellen voor uw medewerkers via de website www.vouchersvoorcovid19.nl. Dan is de test al betaald door het bedrijf. Dit gaat vanaf 10 vouchers. Vouchers hebben geen einddatum maar let op dat er geen geld retour wordt gestort indien er vouchers ongebruikt blijven.

  • Via de website doedetest.nu kan de test ingepland worden. Heeft u een voucher dan kunt u die hier invullen.
  • Patiënt/medewerker kiest een dag waarop de test uitgevoerd moet worden (Dus geen tijdstip) en als patiënt/medewerker van een bedrijf dat aangesloten is bij Parkmanagement Waalwijk kun je op die dag tussen 9.00 en 11.00 uur naar de testlocatie gaan (de teststraat is geopend tot 11.30 uur). Hier wordt gecontroleerd of u een medewerker bent van een lid van Parkmanagement Waalwijk.
  • Indien u zich heeft aangemeld voor deze teststraat, ontvangt u via een e-mail met barcode en meer informatie over het plannen van een afspraak, de locatie en de gedragsregels op locatie.
  • Als patiënt/medewerker alles ingevuld heeft ontvangt hij/zij per email een barcode. Deze brengt patiënt/medewerker inclusief ID/Paspoort mee naar de testlocatie.
  • Op de testlocatie graag de aangegeven route volgen en mocht er een rij staan van voertuigen dan graag achter aan sluiten.

Wat dient u bij de hand te hebben om een afspraak in te plannen:
– ID-kaart / Paspoort of rijbewijs

– Individuele barcode
– Persoonlijk e-mailadres van diegene die de test laat afnemen

Gaat u op reis? Check altijd de website van de overheid voor de meest actuele informatie:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Parkmanagement Waalwijk / SOLARIS Parkmanagement is niet verantwoordelijk voor eventuele verlate testuitslagen. Heeft u specifieke vragen over uw reis, neem dan altijd contact op met de GGD. 

Veelgestelde vragen:

Op welke wijze wordt er getest?
PCR-Test
De manier van testen is via de PCR-test. De teststraat neemt een moleculaire test bij u af (PCR-test). PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Bij zo’n test wordt er met een wattenstaafje keel- en neusslijm bij u afgenomen. Deze test kan alleen op deze manier worden afgenomen. Het slijm gaat naar een laboratorium. Het laboratorium onderzoekt of het coronavirus het slijm aanwezig is. Zit het coronavirus in uw slijm? Dan bent u besmet met corona. De test laat alleen zien of u corona heeft op het moment dat de test afneemt. Het toont niet aan of u eerder corona heeft gehad. Deze testwijze is exact gelijk aan de testwijze van de GGD. Bij een positieve uitslag wordt de GGD in kennis gesteld. De GGD start dan met de reguliere procedure met dit individuele persoon.
Sneltest 

Bij de sneltest wordt er met een wattenstaafje keel- en neusslijm bij u afgenomen. U ontvangt binnen 30 minuten de uitlag van het HealthCheckCenter. U ontvangt hiervoor geen NON-COVID verklaring.

Hoe wordt de PCR-test afgenomen?
Testmateriaal wordt met behulp van een wattenstaafje via de neus en keel afgenomen en vervolgens bij ons partnerlaboratorium Labor Dr. Wisplinghoff geanalyseerd. De testafname inclusief formaliteiten duurt ongeveer 3 à 5 minuten per persoon. U blijft in uw auto zitten terwijl de medewerker de test bij u afneemt. 

Waar moet ik rekening mee houden als ik de test ga doen?
Iedereen wordt verzocht om 15 minuten voor afname van de test niet te eten en te drinken. Wij verzoeken u om in uw auto te blijven zitten. De teststraat is niet voorzien van voorzieningen als water en/of toiletten voor bezoekers. 

Wanneer is deze teststraat open?
De teststraat is sinds maandag 26 oktober 2020 geopend  op werkdagen tussen 09:00 en 11.30 uur .

Hoe ziet de teststraat eruit
De testlocatie bevindt zich op de truckparking achter tankstation TruckEasy aan de Midden-Brabantweg 1 en wordt middels bebording op de Midden-Brabantweg aangegeven op het bedrijvenpark Haven Zeven. Bij de testlocatie in Waalwijk blijft u in uw auto zitten terwijl de medewerker de test bij u uitvoert.

Wat is het adres van de COVID-teststraat?
Truckparking aan de Midden-Brabantweg 1 (achter rotonde TruckEasy). Komt u middels een navigatiesysteem, vul dan in: TruckEasy. 

Wat kosten een PCR-test, sneltest en/of een NON-COVID verklaring?
PCR-test: €100,-  per stuk (hier wordt geen BTW over verrekend).
Sneltest: €49,50 per stuk (hier wordt geen BTW over verrekend).
NON-COVID verklaring: €25,- per stuk (hier wordt geen BTW over verrekend).

De NON-COVID verklaring ontvang ik deze in het Nederlands? 
De NON-COVID verklaring wordt standaard in het Engels geleverd, zodat u deze ook voor het buitenland kunt gebruiken.

Waar kan ik vouchers bestellen? 
Leden van Parkmanagement Waalwijk en overige bedrijven kunnen vouchers bestellen via een speciale website www.vouchersvoorcovid19.nl.

Hoeveel vouchers mag ik bestellen? 
De minimale afname voor het aantal vouchers is 10 stuks. U mag zoveel vouchers bestellen als u nodig heeft. Let wel: de vouchers zijn voor medewerkers en organisaties en mogen niet worden doorverkocht. Vouchers hebben geen einddatum maar let op dat er geen geld retour wordt gestort indien er vouchers ongebruikt blijven.

Ik heb vouchers besteld, wanneer mag ik deze verwachten? 
U ontvangt vanuit HealthCheckCenter eerst een factuur voor het aantal vouchers dat u heeft besteld. Deze factuur ontvangt u dezelfde werkdag. Na betaling ontvangt u de vouchers in uw mailbox.

Ik heb vouchers over, krijg ik nu mijn geld terug? 
HealthCheckCenter geeft aan dat zij geen geld retour kunnen geven bij vouchers die overblijven.

Ik ben getest, wanneer kan ik mijn uitslag verwachten?

U-Diagnostics/ HealthCheckCenteren partners streven ernaar de resultaten van de COVID-19 testen de dag na de dag van testafname doch uiterlijk binnen 72 uur na afname beschikbaar te maken.

Wat betekent een positief of negatief testresultaat?
Negatief: u bent negatief getest voor COVID-19, u bent geen drager van het virus. Positief: u bent positief getest voor COVID-19, u bent drager van het COVID-19 virus. In dit geval hebben wij een meldingsplicht naar de GGD. Het is dan zaak dat u in quarantaine gaat en de aanwijzingen van de GGD/ het RIVM opvolgt.

Hoe gaat HealthCheckCenter om met mijn gegevens die ik verstrek via het formulier?
Al uw gegevens worden zorgvuldig bewaard op een beveiligde server. Testresultaten worden uitsluitend bekend gemaakt aan de arts en degene die is opgegeven om de test af te nemen. Belangrijk om te weten: wij zijn wettelijk verplicht om alle positieve testresultaten te melden aan de GGD.

Wie kunnen gebruik maken van de teststraat?
De teststraat is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die zijn aangesloten bij Parkmanagement Waalwijk. Dit geldt voor de medewerkers en hun huisgenoten. U kunt getest worden indien u een afspraak heeft. Geen afspraak = geen test. Naast leden wordt de teststraat ook open gesteld voor overige bedrijven en particulieren.

Ik ben lid van Parkmanagement Heusden, Tilburg, Kaatsheuvel of Oosterhout, mag ik dan ook met voorrang deelnemen aan de teststraat?
Ja dat mag, neem hiervoor contact op met Parkmanagement via info@solarisparkmanagement.nl 

Komt mijn werknemer in de teststraat met anderen in contact?
Nee, degene die wordt getest blijft in de auto zitten ook wanneer de test wordt afgenomen. Hierdoor is er geen contact met andere personen. 

Krijg ik een schriftelijke bevestiging van het testresultaat?
De testuitslag wordt uitsluitend via de mail of SMS verstuurd naar het e-mailadres / mobiele nummer wat opgegeven is in de inplanningsmodule. In deze e-mail / SMS staat een link naar een website waar u het testresultaat kunt zien. Hier is ook de eventuele NON-COVID verklaring te downloaden. Bij een positieve uitslag wordt de GGD in kennis gesteld. De GGD start dan met de reguliere procedure met dit individuele persoon.

 

Waar kan ik terecht voor overige vragen? 
Heeft u vragen over deze testlocatie? Neem dan contact op met Parkmanagement Waalwijk via info@solarisparkmanagement.nl of bel 0416 ‑ 241777 

Parkmanagement Waalwijk doet haar uiterste best om u optimaal van dienst te zijn. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten ontleend worden.