T 073 208 20 20 E info@solarisparkmanagement.nl

Werkzaamheden Elementendreef

Geplaatst op 24 augustus 2020

In opdracht van gemeente Almere gaat Dura Vermeer vanaf maandag 14 september werkzaamheden uitvoeren op de Elementendreef. De huidige asfaltdeklaag vertoont slijtage (scheur- en spoorvorming variërend van matig tot ernstig) als gevolg van ouderdom en het steeds intensiever wordende wegverkeer. Ook de weersomstandigheden (langdurige droogte, hitte en vorst) hebben gezorgd voor een versnelde verslechtering van het wegdek.

In de periode tussen maandag 14 september en 16 november worden verzakkingen hersteld en scheuren gerepareerd. Hierna worden de tussenlaag en deklaag voorzien van nieuw asfalt. Om de bereikbaarheid van de verschillende voorzieningen te garanderen zijn de werkzaamheden in vijf fasen opgeknipt.

Klik hier voor de tekeningen van de Fasering Elementendreef

Fase 1

Maandag 14 september tot en met dinsdag 6 oktober

In de eerste fase is de zuidzijde van de Elementendreef is afgesloten. Het verkeer rijdt in 2-0 systeem (twee rijstroken op één rijweg, zie figuur 1) op de noordzijde. Verkeer uit de zijwegen kan dan alleen rechtsaf slaan.

Fase 2

Woensdag 7 tot en met vrijdag 23 oktober

Tijdens deze fase gaat het verkeer naar de Heliumweg over de oude Castorweg en een bypass. Het verkeer rijdt nu over de zuidzijde van de Elementendreef weer in het 2-0 systeem. De Europalaan en de Pierre de Coubertinlaan zijn afgesloten. Het verkeer kan via de Olympialaan en een tijdelijke rijbaan tussen de Pierre de Coubertinlaan en de Kobaltstraat de bedrijven aldaar bereiken.

Fase 3

Maandag 26 oktober tot en met zaterdag 7 november

Nu is de noordzijde van de Elementendreef tussen de Argonweg en de oude Castorweg afgesloten; het verkeer rijdt over de zuidzijde in een 2-0 systeem. Verder is de Elementendreef afgesloten ter hoogte van de Olympialaan. Het verkeer rijdt ook hier over de zuidzijde in een 2-0 systeem.

Fase 4

Vrijdag 6 (vanaf 20.00 uur ’s avonds) tot maandag 9 november (6.00 uur ‘s morgens)

Deze fase wordt uitgevoerd in het weekend. De toe- en afrit vanaf de A6 zijn afgesloten. De Elementendreef tussen de Olympialaan en de Poortdreef is afgesloten in beide richtingen. De Poortdreef wel bereikbaar via de Olympialaan

Fase 5

vrijdag 13 (vanaf 20.00 uur ’s avonds) tot en met maandag 16 november (6.00 uur ‘s morgens)

Tijdens de laatste fase is de kruising Elektronweg-Elementendreef afgesloten. Op de kruising met de A6 zijn nu werkzaamheden gaande, maar het verkeer kan hier wel gewoon rijden. Mogelijk zijn er rijstroken afgesloten, maar dit heeft geen consequenties voor de doorstroming van het verkeer. De toe- en afrit van de A6 zijn gewoon open.

Opruimwerkzaamheden

Vanaf dinsdag 10 november tot en met zaterdag 14 november verwijderen we de tijdelijk aanpassingen. Zoals de tijdelijke rijbanen en het ongedaan maken van de aanpassingen die het verkeer doorgang gaven in de verschillende fasen. De Elementendreef en de kruisingen zijn gewoon berijdbaar. Enkele rijstroken zijn afgesloten, maar voor iedere richting blijft er altijd één rijstrook open

Contact

Heeft u naar aanleiding van werkzaamheden vragen? Neem aub rechtstreeks contact op met omgevingsmanager Franke Smidstra via 06-14494734 of per mail via franke@accelleratii.nl.