T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Heeft u al een nestkast gepot?

Geplaatst op 27 februari 2020

Op bedrijvenpark Metal Valley heeft Vogelvereniging De Edelzanger uit Drunen nestkasten opgehangen. Deze nestkasten zijn bedoeld voor de koolmees welke een natuurlijke vijand is van de eikenprocessierups. De koolmees is namelijk een grote liefhebber van deze rups en eet hem tijdens verschillende fasen van zijn levenscyclus.

In gemeente Heusden staan veel eikenbomen en hiermee hopen we op een natuurlijke manier de eikenprocessierups te kunnen bestrijden. Daarnaast is het ophangen van de nestkasten ook een voortgang in de vergroening van het bedrijvenpark waar de medewerkers op het bedrijvenpark van kunnen genieten.

Alle nestkasten hangen in dezelfde richting. Deze mogen namelijk niet in de volle zon hangen, dus niet naar het zuiden. Daarnaast moeten ze beschut zijn tegen de wind en kan daarom de invliegopening het beste op het noordoosten zijn gericht, aangezien de wind vaak uit het zuidwesten komt.

De nestkasten zijn een mooie stap naar een groen bedrijvenpark, want een aantrekkelijk bedrijvenpark is een mooi visitekaartje waar je duurzaam, veilig én goed kunt ondernemen!