T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Uitreiking KVO certificaat! – KVO Heusden 2019-2022

Geplaatst op 27 november 2019

De kracht van het gezamenlijke werken wordt ondersteund door Parkmanagement.

15 november jl. hebben bedrijvenparken Het Hoog, Nassaulaan, Nieuwkuijk, Groenewoud, Metal Valley, Heesbeen en Bakkersdam in de gemeente Heusden wederom het Keurmerk Veilig Ondernemen Continu Samenwerken behaald. Dit Keurmerk is een waardering voor bedrijvenparken waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren.

Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en Stichting Parkmanagement Heusden en andere partijen afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Dit levert een veilige(re) omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. Daar profiteert iedereen van.

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid in 2005 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. In het KVO-B maken ondernemers samen met de andere betrokken partijen afspraken, zoals:

  • het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over ‘schoon, heel en veilig’
  • beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging
  • het beter verlichten van panden, het plaatsen van collectieve camera’s, enz.
  • investeringen in de openbare ruimte (groenvoorziening, straatverlichting, enz.

De feestelijke uitreiking door Burgemeester Willemijn van Hees en Onno Keuker, procesbegeleider MKB-Nederland heeft 26 november plaatsgevonden.

Het certificaat is aan de leden Parkmanagement Heusden digitaal toegestuurd.