T 073 208 20 20 E info@solarisparkmanagement.nl

De weg is vrij voor de snelfietsroute F58 Breda-Rijen-Tilburg

Geplaatst op 7 november 2018

Na de intentieverklaring is nu ook de bestuursovereenkomst voor de snelfietsroute F58 getekend. Hiermee maken de gemeenten Breda, Oosterhout, Gilze en Rijen, Tilburg en de provincie Noord-Brabant de weg vrij voor de voorbereiding en aanleg van de route. Zij hebben daarbij de ambitie om in 2020 de snelste en meest comfortabele route van Breda naar Tilburg en vice versa te realiseren.  

Gedeputeerde Christophe van der Maat en de wethouders Mario Jacobs, Boaz Adank, Aletta van der Veen en Marian Witte van respectievelijk de gemeente Tilburg, Breda, Gilze en Rijen en Oosterhout hebben de bestuursovereenkomst getekend. Via deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over het tracé en de realisatie van de F58.

Het traject van de F58

De F58 verbindt de binnenstad van Breda met het station van Tilburg en alle tussenliggende gemeenten. Via de Boschstraat in Breda, langs de Breda University (voorheen NHTV) en door de zogenaamde fietsstraat aan de Heusdenhoutseweg bereikt de fietser het dorp Dorst. Van daaruit gaat het via de spoorzone in Rijen, door de nieuwbouw in de Reeshof, langs station Tilburg University. De route eindigt bij de Spoorzone in Tilburg.

Snelfietsroutenetwerk

Snelfietsroutes zijn brede, geasfalteerde fietspaden en fietsstraten waar fietsers goed kunnen doorfietsen. Omdat ze comfortabel en snel zijn, wordt het fietsen naar werk of school een stuk aantrekkelijker. Werknemers die fietsen zijn doorgaans fitter. Bovendien dragen fietsers bij aan een beter milieu, omdat ze hun auto laten staan en hierdoor de dagelijkse files verkorten. De route Breda-Tilburg is onderdeel van een netwerk van snelfietsroutes waarin de provincie Noord-Brabant de komende jaren ongeveer 35 miljoen euro investeert.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over snelfietsroutes? Via deze link en deze link leest u meer.

Bron: Gemeente Gilze en Rijen