T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Van Bijnen Transport & Logistics bestaat 100 jaar

Geplaatst op 5 maart 2021
Jubileumboek geeft inkijk in logistieke dienstverlening en bedrijfsontwikkeling

 

Van Bijnen Transport & Logistics uit Nieuwkuijk bestaat 100 jaar. Het familiebedrijf werd in 1921 geregistreerd in het Handelsregister en is uitgegroeid tot een eigentijdse logistieke onderneming met uiteenlopende soorten dienstverlening. Ter gelegenheid van dit eeuwjubileum heeft Van Bijnen een boek uitgegeven. Het eerste exemplaar is op 1 maart officieel overhandigd aan de Heusdense burgemeester Willemijn van Hees.

Van Bijnen Transport & Logistics

Het Nieuwkuijkse bedrijf Van Bijnen Transport & Logistics is gevestigd langs de A59, tussen Waalwijk en ’s-Hertogenbosch. Aan het roer staan de broers Maarten en Ruud van Bijnen, die het hebben overgenomen van hun vader Tiny. De laatste decennia nam de ontwikkeling van het bedrijf een flinke vlucht. Vandaag de dag beslaat het totale vloeroppervlak ruim 33.000 vierkante meter opslagruimte en 4000 vierkante meter kantoren.

Nieuwkuijk

De geschiedenis van Van Bijnen is nauw verbonden met die van het dorp Nieuwkuijk en de regio eromheen. Het bedrijf werd in 1921 in Vlijmen opgericht door de overgrootvader van de huidige eigenaren. Aanvankelijk als combinatie van café, boerderij en bodedienst. In de decennia die volgden toonde familie Van Bijnen ondernemerschap en lef door vanuit hun logistieke basis diverse nevenactiviteiten te ontwikkelen. Zodoende is de naam Van Bijnen niet alleen onlosmakelijk verbonden geraakt aan transport, maar in de jaren ’80 en ’90 ook aan tribuneverhuur. Dit onderdeel werd in 2000 verkocht, waarna Van Bijnen zich volledig toelegde op de uitbouw van nationaal en internationaal transport, logistieke dienstverlening, warehousing, magazijnverhuur en kantoorverhuur.

Boek 100 jaar

Het boek, met daarin 100 jaar geschiedenis, bevat talloze anekdotes, wapenfeiten en foto’s. Volgens samensteller Tiny van Bijnen is het jubileum een mooie aanleiding om iets na te laten aan de nieuwe generatie. Hij neemt de lezer stap voor stap mee op tijdreis. Van (over)grootvader Martinus ‘De Vloei’ van Bijnen met zijn paard en wagen, via de eerste vrachtwagen tot en met alle recentelijke uitbreidingen. Er staan succesverhalen in, maar ook heel veel persoonlijke notities. Zodoende vormt het boek een inkijk in de ontwikkeling van logistieke dienstverlening en in het leven van een hardwerkende Brabantse transportfamilie. Het eerste exemplaar van het boek is op 1 maart tijdens een bescheiden bijeenkomst aangeboden aan de Heusdense burgemeester Willemijn van Hees.