T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Bedrijvenparken in Tilburg weer een stuk veiliger!

Geplaatst op 30 augustus 2017

30 augustus 2017 – Tilburg, Vandaag heeft burgemeester Peter Noordanus drie Convenanten Collectieve Beveiliging ondertekend. Hiermee geeft de gemeente toestemming voor de inzet van camerabeveiliging op de openbare (toegangs)wegen verspreid over de Tilburgse bedrijvenparken Kanaalzone, Kraaiven en Vossenberg.

De betrokken Vitaal Verenigingen (die middels de inzet van Parkmanagement gezamenlijke activiteiten ontwikkelen en uitvoeren om de vitaliteit van bedrijventerreinen te verbeteren en te waarborgen), de Gemeente Tilburg, SOLARIS Parkmanagement B.V. en BORT (Bedrijven Overleg Regio Tilburg), zetten zich al jaren in om de veiligheid op de bedrijvenparken in Tilburg te vergroten en te behouden.

Burgemeester Noordanus is enthousiast over de samenwerking:“Verbeteren van veiligheid is iets dat wij samen met de stad doen. Initiatieven als deze zijn daarom heel waardevol. Wij geven graag toestemming om op de bedrijvenparken collectieve en proactieve camerabeveiliging te realiseren. Deze convenanten maken het mogelijk om de Tilburgse bedrijvenparken weer een stuk veiliger te maken.”.

De aanwezigheid van beveiligingscamera’s  draagt bij aan de gevoelsmatige en fysieke veiligheid van ondernemers, medewerkers, bezoekers en willekeurige passanten op de betreffende bedrijvenparken. Daarnaast worden de hulpdiensten efficiënter en effectiever van informatie voorzien. Hiermee draagt het bij aan het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De financiering is tot stand gekomen met behulp van de reclamebelasting die op de bedrijvenparken geheven wordt onder de ondernemers en de gemeentelijke stimuleringsbijdrage.

Maarten Dullaert – Voorzitter Vitaal Vossenberg: “Er zijn, in vergelijking met een paar jaar geleden, de helft minder aangiftes gedaan en het aantal meldingen op de diverse bedrijvenparken bij het centraal meldpunt zijn verdubbeld. Dit komt onder andere door de stijgende betrokkenheid en samenwerking van de ondernemers en aanwezigheid van Parkmanagement op de bedrijvenparken. De actieve samenwerking tussen Vitaal Verenigingen en de Gemeente, heeft er ook voor gezorgd dat de Vitaal Verenigingen onlangs genomineerd zijn voor de ‘Wel-zo-Veilig’ award 2017 welke we hopen te winnen natuurlijk!”.

Privacy wetgeving
De camera’s zullen beelden opnemen van iedereen die zowel gewenst als ongewenst het bedrijvenpark bezoekt. Zo kunnen mogelijke incidenten tijdig worden uitgekeken en mogelijke daders sneller worden opgespoord. In verband met de privacy wetgeving worden de beelden enkel door de beveiliging en bij verdachte omstandigheden door de Politie uitgekeken. De Gemeente ziet er op toe dat de camerabeveiliging geen onevenredige inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer van bewoners rondom deze parken. In het Convenant zijn daarvoor bepalingen opgenomen.