T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Opschoondag 2024 op bedrijvenparken

Geplaatst op 22 maart 2024

Op 23 maart 2024 is het Landelijke Opschoondag. Dan gaan in heel Nederland vrijwilligers op pad om zwerfafval te verwijderen. Diverse bedrijvenparken hebben dit schone initiatief overgenomen. In de aanloop daarnaartoe vinden deze week diverse opschoonacties plaats. Zoals op de bedrijvenparken Katsbogten en Loven in Tilburg en Het Hoog in Nieuwkuijk. Ook de parkmanagers van Solaris helpen mee met de voorjaarsschoonmaak. Want zwerfafval hoort nergens thuis.

Zwerfafval

Zwerfafval leidt tot visuele vervuiling. En dat terwijl bedrijven en hun medewerkers alle baat hebben bij een schone, verzorgde omgeving. Om te beginnen omdat dat een goede indruk wekt bij klanten en bezoekers. Daarom gingen op diverse locaties vrijwilligers en groenbedrijven aan de slag, gewapend met vuilniszakken en grijpstokken. Misschien heb je ons zien lopen.

Milieuschade

Wist u dat zwerfafval – hoe klein ook – aanzienlijke milieuschade kan veroorzaken? Plastic en vloeistoffen kunnen bijdragen aan bodem- en watervervuiling. En dat is natuurlijk schadelijk is voor flora en fauna. Bovendien kunnen dieren afval inslikken of erin verstrikt raken. Schone, goed onderhouden bedrijvenparken is een van de thema’s van onze parkmanagement-dienstverlening. Voor structureel onderhoud aan infra en groen, werken we namens gemeente en ondernemers samen met groenaannemers en ondersteunen we projecten als Clean Deal. En inderdaad: de hoeveelheid zwerfafval viel gelukkig mee. De ‘buit’ was divers en bestond onder andere uit sigarettenpeuken, plastic, piepschuim en verpakkingsmaterialen.

Werksfeer

Een schone en nette werkomgeving draagt bij aan een positieve werksfeer en kan de productiviteit en tevredenheid van medewerkers verhogen. Samen met het reguliere onderhoud aan de bedrijvenparken, vergroot deze landelijke voorjaars-schoonmaakactie de bewustwording. Bij Solaris geloven we in het inspirerende effect van de landelijke Opschoondag. Want elke rondzwervende peuk, elke plastic zak en elk limonadeblikje is te voorkomen. Katsbogten, Loven en Het Hoog liggen er in ieder geval weer pico bello bij. Laat het voorjaar maar komen.