T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Ondernemer Juliëtte van den Hoven: “Wij kunnen focussen op ons eigen bedrijf, want de rest is geregeld”

Geplaatst op 15 maart 2024

Op ruim 45 bedrijventerreinen is Solaris de stille kracht achter verbindend parkmanagement. Voor de parkmanagers en backoffice van Solaris Parkmanagement zijn thema’s als veiligheid, infrastructuur, samenwerking, verduurzaming en het contact met de lokale overheid dagelijkse kost. Ondernemer Juliëtte van den Hoven kent het effect van succesvol parkmanagement, zoals dit op Bedrijvenpark Het Hoog in Nieuwkuijk is georganiseerd. “Ons bedrijf, Global Pieces, is een internationale handelsorganisatie in printertoebehoren, zoals toners, inkten, gels en reserveonderdelen. Onze focus ligt op ondernemen. Vandaar dat we het beheer van de omgeving met plezier overlaten aan Solaris Parkmanagement. Dan moet het wel goed geregeld zijn natuurlijk.”

Meer veiligheid

“Toen we een geschikt pand zochten, was één ding helder: meer veiligheid dan op het terrein waar we vroeger zaten, want daar was nauwelijks aandacht voor inbraakpreventie. En dat hebben we geweten, met in relatief korte tijd maar liefst 15 inbraken en pogingen daartoe. Op Het Hoog is dat anders; dankzij georganiseerd parkmanagement is er een goede beveiliging met afsluitbare toegangspoorten en camerabewaking met kentekenherkenning. Het scheelt ten eerste in de verzekeringspremie en geeft bovendien heel veel rust. Wij kunnen focussen op ons eigen bedrijf, want de rest is geregeld.”

Representatief bedrijvenpark

“Het bedrijvenpark ziet er ook nog eens goed en representatief uit. ”De wegen en het groen zijn altijd onderhouden en iedereen heeft eenzelfde soort terreinafbakening. Bij meldingen van overlast, defecte verlichting of bij infrastructurele problemen, hoeven we maar een melding te doen en er wordt op gereageerd. Sterker nog; zelfs als we per ongeluk onze poort ’s nachts openlaten of het licht laten branden, wordt dat proactief opgemerkt en gemeld. Hier in Nieuwkuijk verzorgt Solaris de uitvoering van het totale dienstenpakket. Iedere onderneming die zich hier vestigt, wordt automatisch lid van Stichting Parkmanagement Het Hoog. Dat kost geld, maar levert nog meer op.”

Kwaliteit op peil

“Niet alleen op korte termijn zien we het effect. Omdat Solaris zich verantwoordelijk toont voor de uitvoering van het onderhoud, blijft de kwaliteit van het hele gebied op peil en blijft ons bedrijfspand waardevast. Ook richting overheden en netbeheerders weet Solaris Parkmanagement de weg. Worstelen meerdere ondernemers met dezelfde kwestie, dan is onze parkmanager de spreekbuis richting gemeente bijvoorbeeld. Ook actueel: de netcongestie. Het energienet zit vol. Als we samen niets doen, dan lopen wij en onze buurbedrijven het risico dat we de komende jaren geen enkele uitbreiding kunnen doen. Solaris brengt buurbedrijven met een energieoverschot en energiebehoefte bij elkaar, zodat zij kunnen nagaan of ze stroom onderling kunnen uitwisselen. Dat biedt perspectief en continuïteit totdat de energie- en netwerkbedrijven dit probleem structureel hebben opgelost.”