T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Onthulling platform Ondernemend Heusden

Geplaatst op 19 november 2021

Op de ‘Dag van de Ondernemer’, op vrijdag 19 november, is het nieuwe (communicatie)platform en het logo van Ondernemend Heusden gepresenteerd door wethouder Thom Blankers en voorzitter Arnold Versteeg van Stichting Parkmanagement Heusden. Parkmanager François van Son van Solaris Parkmanagement gaf na de onthulling uitleg over het communicatieplatform. 

Via een digitale sessie waren voorzitters van de ondernemersverenigingen op de bedrijventerreinen bij de presentatie van het nieuwe communicatieplatform ‘Ondernemend Heusden’. Het communicatieplatform, dat ook via een app op je telefoon of tablet te downloaden is, zorgt ervoor dat ondernemers op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen vanuit parkmanagement en de gemeente. Via de app kunnen de ondernemers en de gemeente Heusden onderling makkelijk informatie delen. Denk bijvoorbeeld aan berichten over wegafsluitingen of subsidiemogelijkheden voor ondernemers. Ook vinden ondernemers in de app meer informatie over lopende projecten, zijn documenten en informatie over het parkmanagement terug te vinden en kunnen meldingen gemaakt worden bij het parkmanagement. .

De deelnemers konden, zelfs via het scherm, voelen hoe trots wethouder Thom Blankers is op deze mijlpaal. ‘’Met de lancering van het platform ‘Ondernemend Heusden’ hebben we samen weer een prachtige stap gezet in de samenwerking met onze ondernemers. Met dit platform willen we het ondernemers makkelijker maken. Zo ontzorgen we hen en maken zij van Heusden een nog fijnere plek waar je kunt wonen, werken en recreëren.’’

Arnold Versteeg, ondernemer in Heusden en voorzitter van Stichting Parkmanagement Heusden, vult aan: ‘’Op dit platform kunnen ondernemers nu makkelijker de communicatie volgen van parkmanagement en de gemeente. Uiteindelijk willen we doorgroeien naar een platform waar ondernemers en gemeente proactief en samen centrale vraagstukken aanvliegen en concrete acties benoemen. Denk bijvoorbeeld aan het werven van arbeidskrachten. Met de lancering van het platform weten we elkaar nu nog beter te vinden!’’

Parkmanagement
Op vrijwel alle bedrijventerreinen in de gemeente Heusden is parkmanagement aanwezig. Daarmee is op de lange termijn de kwaliteit van de bedrijventerreinen geborgd. Het is een vorm van beheer op onderwerpen in de openbare ruimte zoals bewegwijzering, parkeren en veiligheid. Daarnaast draagt Parkmanagement ook bij aan een beter ondernemersklimaat. Het beheer van de bedrijfsterreinen in Heusden is uitbesteed aan Stichting Parkmanagement Heusden. Zij hebben via uitvoeringsorganisatie Solaris Parkmanagement een parkmanager in dienst die het aanspreekpunt is. Stichting Parkmanagement Heusden is de centrale schakel tussen ondernemers en overheid. Voor zowel de overheid als de ondernemers is dit een voordeel omdat er een vast aanspreekpunt is.