T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

Parkmanagement bedrijventerreinen in Tilburg succesvol

Geplaatst op 14 maart 2017

logo_vitaalDe gemeente, het Bedrijven Overleg Regio Tilburg (BORT) en de Stichting Tilburgs Ondernemersfonds (TOF) zetten de samenwerking op het gebied van parkmanagement voort.

3 jaar geleden hebben de gemeente, BORT en TOF afgesproken dat bedrijventerreinen zelf het parkmanagement mogen doen. De afspraak was dat wanneer het een succes zou zijn, de subsidie van de gemeente zou worden verlengd. De constructie is een succes en de gemeente subsidieert opnieuw voor 3 jaar.

Schoner

8 bedrijventerreinen in de gemeente werken met parkmanagement. Elk terrein heeft een organisatie die zich hiermee bezighoudt. Ondernemers die op een bedrijventerrein zitten moeten bijvoorbeeld reclamebelasting betalen. Met de opbrengsten daarvan is het mogelijk om de veiligheid op het terrein te verbeteren of het bedrijventerrein schoner te maken.

Parkmanagement is bedoeld om onder meer de veiligheid en de uitstraling van bedrijventerreinen te verbeteren. Eerder besteedde de gemeente en bedrijventerreinen het werk uit aan derde partijen. Dit leverde niet het gewenste op. Daarom stelde een aantal ondernemers voor om het parkmanagement zelf te gaan doen. Een werkgroep, de Stichting Parkmanagement Tilburg, en de gemeente werkten in 2012 een nieuw voorstel uit.

De aangesloten bedrijventerreinen zijn: Kanaalzone, Katsbogten, Kraaiven, Laar, Loven, Vossenberg, Kreitenmolen Udenhout en Vossenberg West II. De nieuwe overeenkomst wordt 13 maart ondertekend door vertegenwoordigers van de betrokken partijen.