T 073 208 2020 E info@solarisparkmanagement.nl

VITAAL TILBURG WINT LANDELIJKE ‘WEL-ZO-VEILIG-AWARD’

Geplaatst op 8 november 2017

Amsterdam, 9 oktober 2017 – Samenwerkingsverband Vitaal Tilburg ontving vanmorgen, uit handen van minister Blok van Veiligheid en Justitie, de ‘Wel-zo-veilig-Award’ in de categorie bedrijventerrein. Het collectief van de terreinen Vossenberg, Kraaiven, Katsbogten, Het Laar, Loven en Kanaalzone heeft de award gewonnen omdat zij zo goed samenwerken. Zowel onderling als met gemeente, politie en brandweer. Deze onderscheiding wordt aan het begin van de Week van de Veiligheid toegekend door MKB-Nederland.

In Vitaal Tilburg werken ondernemers op de Tilburgse bedrijventerreinen Vossenberg, Kraaiven, Katsbogten, Het Laar, Loven en Kanaalzone actief samen. De ondernemers van ieder afzonderlijk bedrijvenpark zijn daarnaast verenigt in zes aparte Vitaal verenigingen. Ook is er sprake van een goede samenwerking met de gemeente Tilburg, de politie en de brandweer. Op de bedrijvenparken van Vitaal Tilburg is een grote diversiteit aan ondernemingen actief, van grote ondernemingen tot MKB-bedrijven, en van dienstverleners tot productiebedrijven.

Proactieve samenwerking is de sleutel tot succesvol beveiligen,” zegt Christel Tax, parkmanager van de bedrijvenparken Kraaiven en Vossenberg. “Wij, als parkmanagers, fungeren als spil tussen de ondernemers en de gemeente, wat in de praktijk mooie resultaten oplevert. Het meest in het oog springend is de collectieve en gebiedsgerichte aanpak. Zo hebben we collectieve en proactieve camerabeveiliging kunnen realiseren op de terreinen. De parkmanagers zijn fysiek aanwezig om het gebied samen met de ondernemers schoon, heel en veilig te houden. We zijn hierdoor een zichtbaar aanspreekpunt voor de ondernemers.”

Als Vitaal Tilburg zijn we vanzelfsprekend erg trots op de ‘Wel-zo-veilig-Award’,” vult Maarten Dullaert aan, voorzitter van Vitaal Vossenberg. “We blijven investeren in optimale samenwerking en op die manier hopen we andere bedrijventerreinen in de regio en de rest van Nederland te inspireren met onze werkwijze!

Over de ‘Wel-zo-veilig-Awards’
De ‘Wel-zo-veilig-Awards’ worden jaarlijks uitgereikt om het belang van veiligheid en preventie te onderstrepen. Gemeenten en brancheorganisaties dragen kanshebbers voor. Hier komen drie genomineerden uit naar voren. De jury van MKB-Nederland bepaalt de winnaar. De andere genomineerden in de categorie bedrijventerrein waren Parkmanagement Waalwijk en Bedrijventerrein Pannenweg I en II in Nederweert. Naast de ‘Wel-zo-veilig-Award’ voor de categorie bedrijventerrein is er ook een onderscheiding voor de categorieën horecagebied, transportgebied en winkelgebied.

Bekijk hier de video waarin Vitaal Tilburg met de ‘Wel-zo-veilig-Award’ wordt verrast.